Utredningen av branden i Eckerö den 26 december 2020 fortskrider. Nedan följer en kort uppdatering per den 3 januari 2021

Strax efter klockan 23 den 26 december 2020 erhöll alarmcentralen ett larm om att ett hus brinner på Lisebergsvägen i Eckerö. Resurser från flera olika kårer larmas till platsen liksom sjukvård och polis. Tämligen snart framkommer uppgifter som ger skäl att misstänka att branden är anlagd varpå polisen börjar säkra information, spår och själva händelseplatsen.

En person får omfattande skador i samband med branden i bostaden och förs med ambulanshelikopter till Ålands centralsjukhus. Personen avlider sedermera av skadorna denne ådrog sig i branden. Omständigheter kring branden och personens dödsfall gör att polisen registrerar en anmälan om brott mot liv, närmre bestämt mord. Huset totalförstörs av branden vilket utreds som grov skadegörelse.

Ett omfattande utredningsarbete har genomförts efter själva händelsetiden. Polisen har pratat med flertalet individer, säkrat bevis och följt upp tips. Utredningen har i detta skede lett till att händelseförloppet kring branden delvis klarlagts och att en person sitter häktad, skäligen misstänkt för mord och grov skadegörelse.

Utredningen fortskrider nu genom att polisen bland annat analyserar provsvar, fortsätter förhöra och följa upp olika omständigheter som framkommit. Närmre detaljer är i detta skede inte möjliga att gå in på.

Polisen tar fortsättningsvis emot tips antingen per mail till tips.aland@polisen.ax eller per telefon till 0408479550.