Tisdagen 3.11 kl. 17.30 kommer Jeanette Björkqvist och Kenneth Eriksson till Borgå huvudbibliotek och berättar om sin nyutkomna bok ”Hård mot de hårda. True crime – en bok om brott” (Förlaget, 2020).

Jeanette Björkqvist, känd för radiolyssnare från programmet Eftersnack, har en lång karriär som nyhetsjournalist bakom sig. Sedan 2016 är hon freelancer, och har publicerat längre, grävande reportage. 2019 utsågs hon till årets freelancer.

Kriminalkonstapel Kenneth Eriksson har arbetet med grov brottslighet sedan tidigt 90-tal. Det senaste årtiondet har han figurerat mycket i offentligheten i samband med utredningar som handlat om koppleri och människohandel.

I boken ”Hård mot de hårda. True crime – en bok om brott” öppnar Kenneth Eriksson upp bakgrunden och det konkreta polisarbetet bakom flera av de mest uppmärksammade sexhandelsfallen. Boken är såväl en inblick i det polisiära arbetet som ett reportage om prostitution och människohandel.

Boken utkommer samtidigt på finska under namnet Kovat kadut – Ammattirikollisten jäljillä (WSOY).

Under författarkvällen, som i huvudsak sker på svenska, får publiken gärna ställa frågor även på finska.

Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla. Det är höstens andra del i serien I kunskapsgränden, som fokuserar på facklitteratur. För att säkerhetsavståndet ska kunna hållas är antalet sittplatser begränsat. Vi rekommenderar att besökare använder ansiktsmask.

Författarsamtalet kan även ses streamat via bibliotekets    Facebooksida:  https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Medan evenemanget pågår går det även att ställa frågor till författarna via Facebook-sidan.